loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Curs gratuit 5 – Țesător manual

În perioada 13 – 17 noiembrie 2023, 20 de persoane de etnie romă participă la cel de-al cincilea curs gratuit organizat de Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” în cadrul proiectului Rom(a)Nor Interferences. Acesta are în vedere inițierea în ocupația de Țesător manual.

Competențele avute în vedere pe timpul cursului sunt: urzirea lânii pe războiul de bete cu model în trei culori, năvădirea lânii în războiul de bete, urzirea cu fir urzitor în războiul vertical pentru scoarțe, țeserea brâielor în războiul de bete, țeserea (mini)scoarțelor, confecționarea ițelor pentru războiul de bete.

Durata unui curs este de 40 de ore, din care 10 ore teorie și 30 practică. Primele două ore în fiecare zi vor fi ore de teorie, urmate de 6 ore de practică. Lector este Flory Buia, o binecunoscută țesătoare din jud. Argeș.

Cursul are certificare interna. Cursanții vor primi la finalul cursului un certificat de absolvire emis de Muzeul National Al Satului „Dimitrie Gusti”.

 

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences