loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Curs gratuit – Confecționer artizanal de obiecte de uz casnic, decorative și bijuterii din metal

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, 20 de tineri romi participă la primul curs gratuit organizat de Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” în cadrul proiectului Rom(a)Nor Interferences. Acesta are în vedere inițierea în ocupația de Confecționer artizanal de obiecte de uz casnic, decorative și bijuterii din metal.

Competențele avute în vedere pe timpul cursului sunt: pregătirea metalului pentru realizarea produselor, proiectarea produselor, prelucrarea metalului, confecționarea elementelor componente ale produselor, asamblarea elementelor, decorarea și finisarea produselor, întreținerea echipamentelor de lucru, valorificarea produselor.

Durata unui curs este de 40 de ore, din care 10 ore teorie și 30 practică. Primele două ore în fiecare zi vor fi ore de teorie, urmate de 6 ore de practică. Lector este Traian Căldărar, un binecunoscut căldărar din comuna Brateiu, jud. Sibiu.

Cursul are certificare interna. Cursanții vor primi la finalul cursului un certificat de absolvire emis de Muzeul National Al Satului „Dimitrie Gusti”.

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Add Your Comment

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences