loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Echipa Rom(a)Nor în vizită la Muzeul Pădurilor Norvegiene din Elverum

În cadrului schimbului de experiență în cadrul restaurării, conservării și promovării obiectelor de patrimoniu, pe 15 septembrie 2022, membrii echipei Rom(a)Nor Interferences au fost în vizită la Norsk Skogmuseum (Muzeul Pădurilor Norvegiene) din Elverum, instituție dedicată pădurii, vânătorii, pescuitului și vieții în aer liber. Este singurul muzeu de acest gen din Norvegia și unul dintre cele mai vizitate din această țară.

Norvegienii sunt mari iubitori de natură și sunt printre campionii mondiali în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. De aceea, muzeul are două mari secțiuni. Prima, „PATHWAYS in diverse nature”, prezintă viața norvegienilor în natură și cât de importante au fost și sunt încă vânătoarea, pescuitul și culesul de ciuperci și fructe de pădure. Expoziția prezintă și fauna sălbatică norvegiană: atât speciile ce pot fi vânate, cât și informații despre speciile protejate. În secțiunea „Forest in Focus” este prezentat modul în care pădurea a evoluat și modul în care resursele din pădure au modelat silvicultura. În plus, vizitatorii vor vedea evoluția industriei forestiere din Norvegia și cum s-a făcut trecerea la motorizarea acesteia.

 

În cadrul vizitei, reprezentanții Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” s-a întâlnit cu Henric Josefsson care este tâmplar, restaurator și constructor de case. Acesta a prezentat modalitățile pentru demontarea caselor în teritoriu și remontarea lor ulterioară în muzee.

După vizitarea expozițiilor din cadrul muzeului, echipa de specialiști români a fost invitată în atelierului lui Henric Josefsson, unde specialistul norvegian a făcut o scurtă demonstrație de prelucrarea a lemnului.

Add Your Comment

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences