În cadrul ultimului Târg Rom(a)Nor Interferences, desfășurat sâmbătă 14 octombrie de la ora 14.00, pe scena Dumitra a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” au urcat: Fanfara 10 Prăjini, Panseluța Feraru și Cvartetul Hot Club de France.
Fanfara 10 Prăjini
Îmbinând melodiile tradiționale românești, cele balcanice, precum și elemente de jazz, Fanfara Shukar din 10 Prăjini condusă de Costică Panțâru s-a impus definitiv pe scena muzicală din România datorită talentului, energiei și ritmurilor originale.
Panseluța Feraru
Născută în anul 1955 la Leicești într-o familie de lăutari celebri, Panseluța Feraru a fost fascinată de lumea muzicii încă din copilărie, abordând de-a lungul timpului variate genuri muzicale, de la romanțe și sansonete până la jazz. Cu toate acestea, a rămas fidelă muzicii lăutărești autentice, a cărei regină este considerată.
Panseluța Feraru are o experiență de peste 50 ani și mii de evenimente reușite, iar impresarul său consideră că artista „prezintă atracția marilor personalități, pare venită dintr-o altă lume, din lumea muzicii de pretutindeni sau trăind pentru a ne conduce spre o altă lume, cea a vibrației profunde. Ea fascinează și deconcertează prin complexitatea destinului și încăpățânarea sa de a trăi numai pentru bucuria și fascinația de a crea muzică în orice colț al vieții.”
Cvartetul Hot Club de France
Cvartetul Hot Club de France condus de Steven Reinhardt reprezintă un omagiu muzical adus celebrei trupe a străbunicului său Jean „Django” Reinhardt, Quintette du Hot Club de France. Împreună cu Costel Nițescu (vioară), Alex Mann (chitară) și Răzvan Cojanu (contrabas), trupa-proiect a promis și oferit un regal muzical de excepție între Sinto și roma.
***
Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.