loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Marius Mihalache & Band

În cadrul celui de-al doilea târg meșteșugăresc, organizat în perioada 25-27 august 2023 la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, va concerta Marius Mihalache & Band sâmbătă, orele 17:00. 

Biografie

Un excepțional artist al țambalului, Marius Mihalache a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Este muzicianul care a reușit să confere țambalului valențe, subtilități şi rezonanțe incredibile, rivalizând cu sonoritățile specifice muzicii clasice.

Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susținut o serie de concerte. A cântat și înregistrat de-a lungul timpului alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alți muzicieni, cunoscuți pe plan mondial.

În anul 2015 a fost invitat de către Cosmin Chivu (Director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuția piesei celebre „Our Class”, scrisa de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC. În octombrie 2022, a concertat pentru a doua oară la prestigioasa The Kennedy Center Washington D.C, invitat al Ambasadei Romane în SUA și a ICR NYC, la aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA: concert de gală susținut de Marius Mihalache & Band.

Proiectul Săftița

Proiectul Săftița este un concert inspirat din folclorul românesc, adus pe ritmuri balcanice. Povestea este una inedită și reprezintă revelația sufletului româncei, apropiindu-se şi îndepărtându-se, ascunzându-se şi dezvăluindu-se, rătăcind printr-o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și trădării, a frumuseții și a libertății.

Trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită dar lăsată, Săftița ajunge în mahalaua Curții Vechi, unde umblă desculță pe străzile pline de muzică și amor și cântă despre viața frumoasă, despre sufletele fanariote și danțurile vremii… Apoi Săftița capătă mai multe chipuri, atâtea câte femei își pun în doine sentimentele ce le-ar împărtăși cu bărbatul lor plecat la război. Scrisori cu adresă necunoscută rămân în traistă, în timp ce Săftița își adună în pumni puterea de a crede că bărbatul ei se va mai întoarce acasă, în zori…

Vă așteptăm cu drag!

****
Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Add Your Comment

logo-mc2
Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences