loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Povestea cursului 7 – Florar decorator (seria a II-a)

În perioada 13 – 17 noiembrie 2023, 20 de persoane de etnie romă din județele Ilfov, Dâmbovița și Municipiul București au participat la cel de-al șaptelea curs gratuit organizat de Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” în cadrul proiectului Rom(a)Nor Interferences, cel de Florar decorator (seria a II-a). Acesta s-a adresat în principal comunității rome din Corbeanca, desfășurându-se la Casa Tineretului din comună.

Sub deviza „Cel care își dorește trandafirul trebuie să respecte spinul” (proverb persan), lectorii David Marilena (maestră florăreasă) și Manole Nistor (asistent florar) i-au purtat pe cursanți într-o călătorie creativă de explorare a artei florare. Ca și în cadrul primei serii a cursului, s-a vorbit atât despre principiile stilului modern – culoare, dimensiune, proporție și echilibru, libertare și tehnici de aranjare, precum și despre pregătirea florilor și a foliajului, materiale și unelte necesare (celofan, burete floral, foarfecă, bandă florală, panglici satin, sârmă florală, vase de sticlă, pietriș, pământ, suculente).

Au fost 10 ore de teorie și 30 de ore de practică în care ucenicii au învățat să replanteze o plantă, să realizeze buchete, dar și aranjamente florale în dovleci, ornamente specifice toamnei.

La final, ei au primit un certificat de absolvire emis de Muzeul National Al Satului „Dimitrie Gusti”.

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences