loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Povestea cursului 2 – Florar decorator

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2023, 20 de persoane de etnie romă din județul Sibiu au participat la cel de-al doilea curs gratuit organizat de Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” în cadrul proiectului Rom(a)Nor Interferences, cel de Florar decorator.

Sub deviza „Dumnezeu a iubit florile și a inventat sufletul, Omul a iubit florile și a inventat vaza” (Jacques Deval), lectorii David Marilena (maestră florăreasă) și Manole Nistor (asistent florar) i-au purtat pe cursanți într-o călătorie creativă de explorare a artei florare. S-a vorbit atât despre principiile stilului modern – culoare, dimensiune, proporție și echilibru, libertare și tehnici de aranjare, precum și despre pregătirea florilor și a foliajului, materiale și unelte necesare (celofan, burete floral, foarfecă, bandă florală, panglici satin, sârmă florală, vase de sticlă, pietriș, pământ, suculente).

Au fost 10 ore de teorie și 30 de ore de practică în care ucenicii au învățat să replanteze o plantă, să realizeze buchete și aranjamente florale, dar și terarii cu suculente (mici ecosisteme în boluri de sticlă care reprezintă o variantă ideală de a aduce un colț de natură în casă).

La final, ei au primit un certificat de absolvire emis de Muzeul National Al Satului „Dimitrie Gusti”.

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

 

Add Your Comment

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences