loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – Partea I

Printre meșterii pe care îi veți putea întâlni la primul târg ROM(a)NOR Interferences ce se desfășoară în perioada 28-30 iulie 2023 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, se numără:

DUMITRU LINGURARU – meșter rudar

Născut în Baia de Aramă, Dumitru Linguraru, a crescut printre rudari. Pe vremuri, în zonă, erau 40 de familii de rudari, printre care și cea a bunicului lui care era renumit pentru rapiditate și iscusință. Pentru a realiza o lingură trebuie să treci prin 9 operațiuni. Nea Șerban, bunicului lui Dumitru, în 7 minute reușea să scobească 100 de linguri. Tatăl lui a vrut să lucreze în mină și nu a urmat drumul bunicului. Dumitru a absolvit facultatea mine, secția inginerie minieră, dar nu a vrut să se piardă moștenirea bunicului.

Așa că, acum, este unul dintre cei mai renumiți meșteri rudari din țară. Are expoziții, participă la târguri, predă meșteșugul mai departe.

Contact: 0736.618.581

MARILENA DAVID ȘI MANOLE NISTOR – artiști florari și fotografi

„Florăria noastră va aduce cele mai frumoase creații florale, iar atelierele noastre vor permite participanților să învețe tehnici și secrete pentru a-și crea propriile aranjamente florale deosebite. De asemenea, vom oferi servicii de fotografie instant pentru a imortaliza momente speciale într-o manieră creativă și captivantă. Ceea ce facem este pasiune si da, dorim să o ducem mai departe. Dorința noastră este ca tot ce construim în prezent să reprezinte bazele generațiilor următoare , sa influențăm pozitiv societatea actuală si să arătăm că totul este artă, dacă faci lucrurile consecvent, cu dăruire și perseverență.”

Marilena David și Manole Nistor, artisti florari si fotografi. Artisti.

Contact: Manole Nistor – 0774.438.098

              Marilena David – 0721.200.422

RADU ION – meșter argintar

Radu Ion este argintar și a început să facă bijuterii de la vârsta de 13 ani. A invatat mestesugul de la tatal si bunicul sau. „Ai mei erau tot timpul pe drumuri. Eu m-am născut la Ţăndărei, soră-mea în Dobrogea. Taicămiu, Ion a lu’ Curtea, a fost mare argintar, toată lumea din breaslă a auzit de el”. De 5 generatii lucrează cu argint, cupru și alamă.

Contact: 0764.688.571

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences