loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – Partea a III-a

Printre meșterii pe care îi veți putea întâlni la primul târg ROM(a)NOR Interferences ce se desfășoară în perioada 28-30 iulie 2023 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, se numără:

ION ȘERBAN – meșter argintar

Ion Șerban lucrează de 45 de ani bijuterii din aur și argint. „Am învățat meseria de la tatăl meu și de la bunic. Aveam cal și căruță și mergeam până la Medgidia cu produse. Era foarte frumos pentru mine, copil fiind.”

Contact: 0784.131.480

 

VICTOR CLOPOTAR SR. – meșter căldărar

Victor Clopotar sr. este un căldărar celebru în întreaga lume. Povestea lui este una de succes. A participat și participă la multe târguri și expoziții în țară și în străinătate: Veneția, Paris, New York. A lucrat pentru marii designeri ai lumii și se mândrește cu faptul că vine din Brateiu, un sat din județul Sibiu. Are lucrări expuse în multe muzee ale lumii.

Contact: 0768.897.902

VICTOR CLOPOTAR JR. – meșter căldărar

Victor Clopotar jr., poreclit după bunicul său Pițisor, vine dintr-o comunitate conservatoare de romi care își păstrează tradițiile cu sfințenie. Este căldărar și a învățat meșteșugul de la tatăl său. Este o moștenire de familie lăsată din tată în fiu. Încă de la vârsta de 12 ani a început să prelucreze cuprul pentru a-l transforma în ibrice, cazane și alte obiecte necesare într-o gospodărie. Ar fi putut pleca oriunde în lume, dar a ales să rămână lângă familie.

Contact: 0768.897.902

***

 

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences