loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – Partea a IV-a

Printre meșterii pe care îi veți putea întâlni la primul târg ROM(a)NOR Interferences ce se desfășoară în perioada 28-30 iulie 2023 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, se numără:

TRAIAN CĂLDĂRAR – meșter căldărar

 

Pe la 8, 9 ani a înțeles ce se întâmplă în jurul lui și a început să învețe meșteșugul pe care îl vedea practicat de tatăl său. Nu i-a ieșit din prima. Pe la 12 ani, Traian Căldărar a reusit să se mândrească cu un prim obiect făcut de el perfect. De atunci și până acum, a reușit să devină cunoscut în prelucrarea cuprului. Provine dintr-o comunitate conservatoare în ce privește tradițiile și a reușit și el să le ducă mai departe.   

Contact: 0744.263.588

ION CRĂCIUN – meșter argintar

 

A învățat meșteșugul în urmă cu peste 50 de ani de la tatăl său. Provine din familie de argintari de cel puțin patru generații.

Contact: 0767.533.136

 

CONSTANTIN PĂULIN – meșter pălărier

Unul dintre puținii meșteri care mai practică meșteșugul. Confecționează o gamă variată de pălării de paie inspirate de stilurile Panama, Fedora, Bowler, Boater sau Bucket.

Contact: 0760.896.274

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences