loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – Partea a IX-a

Printre meșterii pe care i-ați putut întâlni la primele două târguri ROM(a)NOR Interferences ce s-au desfășurat în perioadele 28-30 iulie și 25-27 august 2023 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, s-au numărat și:

SORICA GHEORGHE

„Nu am învățat, ci m-am născut în meseria asta”, afirmă meșterul ceaunar Gheorghe Sorica. Meseria aceasta a fost practicată din moși strămoși la ei în neam, iar el a ajuns să lucreze și cu topitoria statului. Ceaunele i-au purtat prin toată țara, pe la festivaluri și târguri.

Contact: 0767.128.825

SORICA NICOLETA

Nicoleta a învățat meseria de la soțul ei pe care îl ajută în toate etapele realizării ceaunelor. Merg împreună la târguri și festivaluri. „Ceaunele dumneavoastră sunt făcute cu dragoste”, am remarcat. „Da, iubita mea”, mi-a răspuns râzând doamna.

Contact: 0787.680.129

MANOLE DINU

„E moștenire din tată în fiu. Nu știu de câte generații.” Din câte știe meșterul argintar Manole Dinu, familia lui a prelucrat metale și prețioase dintotdeauna, umblând prin toată țara. Străstrăbunicul era nomad din Siliștea Gumești, comuna Moromeților.

Contact: 0726.429.769

****
Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences