loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – partea a VII-a

Să cunoaștem meșterii – partea a VII-a

Printre meșterii pe care îi veți putea întâlni la cel de-al doilea târg ROM(a)NOR Interferences ce se desfășoară în perioada 25-27 august 2023 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, se numără:

BULBUC PETRICĂ

Bulbuc Petrică provine dintr-o familie de argintari cu o vechime de cinci generații, învățând meșteșugul de la tatăl său. „Pe bunici nu i-am apucat, s-au prăpădit în timpul deportărilor din Transnistria”, povestește cu tristețe meșterul. Lucrează bijuterii de când a terminat școala generală în 1981.

Contact: 0761.810.249

ȘTEFAN GEORGE

„Am învățat meșteșugul de la bunicul meu pe la vârsta de 6-7 ani. Nu aveam jucării, ne jucam cu ciocanul și nicovala”, afirmă Ștefan George, unul dintre renumiții meșteri căldărari din România.

Contact: 0763.339.106

GEREBENES ISTVAN

Provine dintr-o familie în care toți bărbații au fost tinichigii. A învățat să lucreze așa cum se făcea acum 50-60-70 de ani, fie că e vorba de acoperișuri, jgheaburi sau diverse alte obiecte pentru casă. Împreună cu părinții a străbătut întreaga țară. Ar putea lucra folosind tehnică modernă, dar preferă uneltele clasice, iar recomandările vin una după alta. Așa a ajuns să facă parte din echipa care a lucrat la acoperișul catedralei din Hunedoara. A fost cel de-al 8-lea meșter ales și a transformat acoperișurile în obiecte de artă.

Contact: 0752.781.690

 

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences