loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – partea a X-a

Printre meșterii pe care îi veți putea întâlni la cel de-al treilea târg ROM(a)NOR Interferences ce se desfășoară în perioada 22-24 septembrie 2023 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, se numără:

CĂLDĂRAR VICTOR JUNIOR

Victor Căldărar Junior din Brateiu, jud. Sibiu a venit pe lume într-o familie în care toți bărbații, de generații, s-au ocupat cu prelucrarea metalelor și realizarea cazanelor și a altor vase din aramă. Acum, fiul lui de 15 ani vine de la școală și i se alătură în atelier. E sigur că meșteșugul nu va pieri.  

Contact: 0753.656.957

LEPĂDATU GHEORGHE

Gheorghe Lepădatu din Băbeni, jud. Vâlcea a început să lucreze în lemn la 8 ani. S-a angajat la fabrica de mobilă ca sculptor și intarsier, dar s-a întors la origini. A rămas lângă familie și de 25 de ani participă la târguri și festivaluri. Este a treia generație de rudar.

Contact: 0755.030.368

CIURAR NICOLAE

Nicolae Ciurar din Brateiu, jud. Sibiu a început să lucreze de la 10 ani. Ca în toate familiile de meșteri adevărați, a fi căldărar nu înseamnă să înveți, ci înseamnă să te naști cu acest talent. Nicolae participă alături de întreaga familie la târgurile din zona Transilvaniei. Maria, soția lui, este alături de el și îi împărtășește dragostea pentru tradiții.

Contact: 0723.830.929

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

 

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences