loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – partea a XII-a

Printre meșterii pe care îi veți putea întâlni la ultimul târg ROM(a)NOR Interferences ce se desfășoară în perioada 13-15 octombrie 2023 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, se numără:

LĂCĂTUȘ VICTOR

Bunicul și străbunicul lui Victor Lăcătuș din Brateiu, jud. Sibiu, erau nomazi și el a învățat, la 10 ani, meseria de la bunicul lui, dar și de la tata. Are deja 32 de ani de muncă și își aduce aminte cu plăcere faptul că, primul obiect fabricat, ajutat de tatăl său, a fost un ibric de cafea.

Contact: 0741.383.649

CONSTANTIN RUBIN

 

La 13 ani, tatăl lui Constantin Rubin i-a cerut să realizeze un inel. Și a reușit să îl facă foarte bine. A fost prima lui piesă. Au urmat mult altele, unice. Încă folosește sculele tatălui său.

Contact: 0764.363.656

MARIA CĂLDĂRAR

Maria Căldărar provine dintr-o comunitate cum rar mai găsești la ora actuală în România: este vorba de Brateiu, jud. Sibiu, un sat care își păstrează și respectă tradițiile vechi de secole. Așa se face că duminica, la slujbă, sau la nunți, toți se îmbracă în haine tradiționale. Maria este unul dintre cei care le confecționează.

Contact: 0741.383.649

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences