loader image
contact@romanorinterferences.ro
Șos. Kiseleff nr. 28-30 Bucharest, Romania
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Back to all Post

Să cunoaștem meșterii – Partea a XIV-a

Printre meșterii pe care i-ați putut întâlni la târgurile ROM(a)NOR Interferences ce s-au desfășurat în perioada iulie-octombrie 2023 la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, s-au numărat și:

ROTAR ALEXANDRU

Cu o experiență de peste 45 de ani, sticlarul Alexandru Rotar din Târgu Mureș a realizat de-a lungul timpului cercei și bijuterii, flori și suporturi, animale în miniatură, instrumente muzicale, dar și personaje din povești sau chiar baghete Harry Potter pentru Disneyland Paris.

Contact: 0744.775.223

POROGEANU ROBERT

A moștenit meșteșugul prelucrării metalelor de la tatăl și bunicul său care i-au lăsat și uneltele. În ultimii 30 de ani, a făcut parte din Programul de conservare și promovare a tradițiilor românești, proiect inițiat de Ministerul Culturii. Din nefericire, a decedat în luna septembrie 2023.

CIURAR TRAIAN-ELISEI

S-a născut într-o comunitate în care fiecare om este o piesă dintr-un mare joc de puzzle: fiecare are un rol în mersul înainte al comunității, dar și în păstrarea identității. Traian-Elisei din Brateiu, jud. Sibiu, a învățat să prelucreze metalul de la bunicul său și de la tatăl său. Și o face bine. Fiecare obiect ieșit din mâna lui este unic.

Contact: 0744.263.588

***

Proiectul predefinit ROM(a)NOR Interferences este implementat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-Cultura.

Copyright © 2022 | Toate drepturile rezervate. ROM a NOR Interferences